Nieuwkomer in Schiedam op tv

27-10-2019 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Melvin Tharsis getuigde vanmorgen van zijn overtuigingen op de nationale tv. Tharsis woont sinds kort in Schiedam, als pater in de gemeenschap die woont in de pastorie aan de Singel.

Tharsis stond centraal in het Geloofsgesprek op KRO-Ncrv, vanmorgen uitgezonden. Wekelijks gaat het gesprek over het geloof van iemand met een bijzonder verhaal.

Tharsis is als missionaris van India naar Nederland gekomen. Kort geleden werd hij geïnstalleerd als pastor in het team van parochie De Goede Herder. (Zie hier.) De omroep heeft hem al snel ontdekt; presentator Leo Fijen sprak met de jonge pater in de kerk H. Liduina / OLV Rozenkrans.

"Onze missie is het woord van God verkondigen in heel de wereld", verklaart Tharsis zijn komst naar Nederland. "De hele wereld is onze parochie." Zo ontmoette hij al veel daklozen in Rotterdam. "Ik heb het gevoel dat de meeste dakloze mensen die ik ken, in God geloven. Kijk, ik heb een dak boven mijn hoofd, ik heb te eten  Maar die mensen hebben dat niet. Toch zeggen ze: ik heb alles. God geeft ons alles wat we nodig hebben. Die bijzondere ervaring laat me nadenken over mijn ervaring met een dak boven mijn hoofd en voedsel op tafel. Kan ik tegen die dakloze zeggen dat ik alles heb wat ik nodig heb. Kan ik dat zeggen?"Gerelateerd