Zeven hofjeswoningen bij Blauwhuis in verhuur

29-09-2021 Wonen Redactie


SCHIEDAM - Wie graag in een pittoresk Schiedamse hofje woont moet snel handelen. Binnenkort krijgen zeven woningen in het Blauwhuiskwartier nieuwe bewoners en wie een van hen wil zijn dient zich vandaag nog te melden.

Het gaat om huurwoningen met een oppervlak tussen de 53 en 62 vierkante meter. Ze maken onderdeel uit van de omvangrijke (ver)nieuwbouw in en om het Blauwhuis en achter het voormalige postkantoor aan de Lange Nieuwstraat.

Makelaar Anke Bodewes, die de verhuur van de woningen organiseert, noemt ze Hofjeswoningen. De huurprijs bedraagt € 995,- exclusief gas, water, elektra voor zes van de zeven woningen; de grootste van de zeven vergt maandelijks € 1.025,- aan huur. De verhuurder stelt daarbij een inkomenseis van ongeveer minimaal 42.000 euro bruto per jaar.

Het gaat volgens de makelaardij om woningen 'achter een monumentale gevel en met veel zorg en sfeer ingericht en afgewerkt'. "De gevels zijn op verzoek van Monumentenzorg in de oude stijl gehandhaafd en de originele balken zijn in de woning zichtbaar, maar het interieur is nieuwbouw en voorzien van duurzame materialen."

Voordeel van wonen op een hofje is de relatief nauwe verbondenheid met de buren, die hier gevoed wordt door een gedeeld binnengebied.Gerelateerd