Woonplus koopt 29 duurzame woningen op Harga

26-01-2019 Wonen Redactie

Impressie van de te bouwen woningen die eigendom worden van Woonplus

SCHIEDAM - Woonplus heeft 29 sociale huurwoningen gekocht in Park Harga. De koopvereenkomst werd deze week ondertekend. De ontwikkelcombinatie Park Harga Midden, bestaande uit Volker Wessels Vastgoed en Thunnissen, ontwikkelt en bouwt de woningen.

Directeur-bestuurder Bob Venhuizen van Woonplus is zeer te spreken over de aankoop. “Er is een grote vraag naar eengezinswoningen met tuin in de sociale huur." Belangrijke plus is volgens hem dat de aangekochte woningen 'van hoge kwaliteit' en verder past de acquisitie bij de duurzaamheidsambities van Woonplus.

Thunnissen Bouw realiseert 21 van de 29 woningen. Deze bestaan uit drie woonlagen en een plat dak, waardoor er veel leefruimte beschikbaar is. De bouw van deze woningen is inmiddels gestart. De andere acht woningen worden in een latere fase gebouwd volgens het Morgen Wonenconcept van Volker Wessels. Met Morgen Wonen hebben de toekomstige huurders geen of minimale energiekosten, zo stelt Woonplus. "Alle woningen zijn dan ook gasloos, en nul-op-de-meter." Alle woningen zijn standaard voorzien van vloerverwarming, een warmtepomp, triple beglazing en zonnepanelen. "De woningen zijn energieneutraal en vooral ook comfortabel", aldus Woonplus.

Woonplus verwacht de eerste woningen in het eerste kwartaal van 2020 aan toekomstige huurders te kunnen opleveren. Ze worden dan aangeboden via het woonruimteverdeelsysteem op I: www.woonnetrijnmond.nl.Gerelateerd