Woningen Het Gewilde Westen opgeleverd ondanks problemen

20-05-2019 Wonen Redactie


SCHIEDAM – De oplevering van de 21 woningen van het project Het Gewilde Westen gaat deze week gewoon door. Dit ondanks problemen met de inrichting van het binnenterrein.

Het project aan de Liduinastraat, Thomas a Kempisstraat en Van Smaleveltstraat is een ontwikkeling van Weboma. Enkele weken geleden ontstonden problemen met de realisatie van het binnenterrein. Rolf van Dijk, ontwikkelaar van Weboma: “Tijdens de afbouw van de waterberging constateerden de bouwers schade aan de plastic kratten waaruit de berging is opgebouwd.”

Daarop werd het afdekken van de kratten stilgelegd. Zaak is nu volgens Van Dijk om onderzoekers aan het werk te zetten die moeten aangeven wat er mis is gegaan. “Daar zijn we volop mee bezig.” Het onderzoek moet duidelijk maken hoe de afbouw van het binnenterrein tot een goed einde kan worden gebracht. Volgens de ontwikkelaar is het systeem van de waterberging niet nieuw en vaker toegepast. Over een termijn waarop het onderzoek is afgerond en het project kan worden afgerond, wil Van Dijk zich niet uitlaten.

De waterberging is in het project opgenomen om het onderlopen van woningen in de buurt, wat bij grote stortbuien de afgelopen jaren geregeld voorkwam, te voorkomen.

De woningen zijn volgens Van Dijk allemaal via de voordeur aan de straatkant goed te bereiken. De oplevering van de 21 huizen, waarvan de eerste nog deze week, gaat daarom gewoon door.Gerelateerd