Vrij parkeren voor zorgmedewerkers

24-03-2020 Wonen Redactie


SCHIEDAM - Het Schiedamse gemeentebestuur maakt een geste voor het zorgpersoneel: zij kunnen de komende maanden vrij parkeren in de stad.

Door de uitbraak van het Coronavirus wordt een groot beroep gedaan op de werkers in de zorg, zo stellen burgemeester en wethouders. "Zij zijn van vitaal belang om deze crisis zo goed mogelijk door te komen. Het college wil deze mensen daarom steunen. Vanaf woensdag 25 maart kunnen zorgmedewerkers een vergunning aanvragen, waarmee zij in de gehele stad kosteloos kunnen parkeren."

Wethouder Jeroen Ooijevaar legt uit: “Zij werken vaak door de gehele stad en moeten nu extra kosten maken voor parkeren. Die kosten neemt de gemeente op zich. We vinden dat zorgmedewerkers hun belangrijke werk nu zo goed mogelijk moeten kunnen doen, zonder zich zorgen te maken over extra parkeerkosten.”

De regeling is bestemd voor onder andere artsen, verpleeg- en verloskundigen en andere zorgverleners op wie een extra beroep wordt gedaan en die geen parkeervergunning hebben. Vanaf morgen kunnen zij een tijdelijke parkeervergunning aanvragen., die in ieder geval zal gelden tot 1 juni. Met de vergunning kunnen zij zonder kosten parkeren in heel Schiedam.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date