Vragen over parkeeronderzoek

23-11-2019 Wonen Redactie


SCHIEDAM - Onderzoeksbureau Trajan voert momenteel een onderzoek uit dat vragen oproept van Schiedammers.

Het gaat om een 'betalingsgraad en herkomstonderzoek'. Het heeft tot doel 'het objectief vaststellen van het aantal geparkeerde voertuigen en de herkomst'.

Dat leerde onder meer Martin de Haan, toen hij controleurs vroeg naar het waarom van hun werk."Gisteravond liep hier een kerel in de straat die kentekens aan het noteren was", meldt hij. Die straat was de Talmalaan in Nieuwland. De man vertelde De Haan dat hij bezig was in opdracht van de gemeente Schiedam. Toch vertrouwde de Nieuwlander het dusdanig slecht dat hij de politie belde.

Hij was niet de enige. Van elders in Nieuwland en de Gorzen waren ook al belletjes binnengekomen. Vandaag meldden zich wederom twee mannen in de straat, met een speciale interesse in de kentekens. De Haan sprak hen wederom aan en leerde toen middels bijstaande brief het preciese wie en waarom van de activiteiten. Hij is nog altijd vooral verbaasd dat het 's avonds om tien uur plaatsvond.

Een woordvoerder van de gemeente Schiedam bevestigt het onderzoek. "Er is een onderzoeksbureau actief dat in opdracht van de gemeente in verschillende wijken met een scanauto geparkeerde auto's telt", stelt hij. "Daarnaast worden handmatig parkeerrechten gecontroleerd (aanwezigheid vergunningen, kaartjes, kraskaarten, gehandicaptenkaarten ed.)."

Het onderzoek wordt volgens de woordvoerder uitgevoerd in verband met de actualisatie van het parkeerbeleid van de gemeente Schiedam.​ "Het onderzoek duurt nog tot en met komende week." De Haan had graag voor het parkeeronderzoek daarvan een kennisgeving van de gemeente ontvangen.


Gerelateerd