Vorig jaar de warmtescan gemist? Dit jaar weer een kans!

12-11-2022 Wonen Advertorial


SCHIEDAM - De warmtescan-actie was afgelopen winter een groot succes. Vandaar dat we deze actie opnieuw gaan uitvoeren. U kunt zich via onze website weer aanmelden om een gratis warmtescan van uw woning laten maken. 

Wat is een warmtescan?

Een warmtescan is een infraroodfoto van de buitengevel van een gebouw. Deze wordt gemaakt met een speciale warmtebeeldcamera die infrarode warmtestraling kan vastleggen. 

Op deze foto geeft blauw ‘zeer gering warmteverlies’ en rood ‘zeer ernstig warmteverlies’ aan.

Waarom een warmtescan?

Een warmtescan geeft aan waar warmte uit de woning verloren gaat en waar het dus zinvol is om extra isolatie aan te brengen. Isolatie maakt een huis aangenamer, maar ook gezonder: gebrekkige isolatie kan zorgen voor vochtvorming en schimmel in muren en houtrot in vloeren en daken.

Periode van uitvoer

Voor een goed warmtebeeld moet er minstens tien graden verschil zijn tussen binnen- en buitentemperatuur. Ook mag er geen verstoring door zonnestralen of neerslag zijn. Daarom maken we deze foto’s gedurende de wintermaanden en bij voorkeur vroeg in de ochtend.

Rapportage

Nadat de foto’s gemaakt zijn, ontvangt u een rapport waarin ter verduidelijking enkele beelden zijn opgenomen. Ook zijn er enkele kleine maatregelen in opgenomen die u zou kunnen uitvoeren zonder dat er bouwkundige aanpassingen plaatsvinden.

Uiteraard is het ook mogelijk om daarna een afspraak met een adviseur van het servicepunt te maken.

Aanmelden

Bent u woningeigenaar en wilt u deze gratis warmtescan laten uitvoeren, vul dan het contactformulier in op I: www.servicepuntwoningverbetering.nl. Zodra de weersomstandigheden het toelaten, wordt er een afspraak met u gemaakt.

Gerelateerd