Verdubbeling aantal zonnepanelen op Schiedamse daken

02-12-2021 Wonen Redactie

De nieuwe woningen van Woonplus op het Fabriplein, opgeleverd in het voorjaar van 2020, kregen ook zonnepanelen


SCHIEDAM - Het aantal Schiedamse daken met daarop zonnepanelen is verdubbeld. Dat stelt de gemeente na een analyse van luchtfoto's.

Op dertien procent van het dakoppervlak in de stad ligt nu een zonnepaneel. In totaal maakt dat ruim 34.000 zonnepanelen, aldus de analyse, gedaan op basis van foto's die vorig jaar zijn gemaakt.

De gemeente noemt in een bericht de verdubbeling 'een goede stap'. De stad formuleerde het doel om aan het einde van de huidige collegeperiode op minstens vijftien procent van 'het geschikte dakoppervlak' een zonnepaneel te hebben. Het langetermijnstreven is dat dat in 2030 op veertig procent van de daken het geval is.

"De verdubbeling is mede bereikt door de ondersteuning die het Servicepunt Woonverbetering (sic) biedt aan inwoners die overwegen zonnepanelen te nemen", aldus het gemeentelijke bericht.

De inzet op het gebied van zonnepanelen past binnen de ambitie van de gemeente om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en daardoor zo min mogelijk bij te dragen aan de klimaatverandering. 

De analyse van het aantal zonnepanelen op daken is gedaan door ingenieursbureau Sweco, in opdracht van de gemeente Schiedam. Daarvoor zijn luchtfoto’s van de stad bekeken. Aan de hand daarvan is geanalyseerd welke daken geschikt zouden zijn voor zonnepanelen en waar al zonnepanelen liggen.Gerelateerd