Verbijsterd over platmaaien Bijenbaan

16-07-2018 Wonen Redactie

Op de foto's zoals het was op vrijdagochtend en op vrijdagavond; foto's: bewonersvereniging

SCHIEDAM -  De Bewonersvereniging Spaland is verbijsterd over het platmaaien van de bijenbaan in langs de Slimme Watering.

Dat gebeurde vrijdag. De bewonersvertegenwoordigers hadden vroeg op die dag een trieste tweet de wereld in gestuurd: "De vlinderstruiken op de Bijenbaan aan de Slimme Watering zouden nu een paradijs voor vlinders en andere insecten moeten zijn. Helaas is dat door droogte niet zo." De foto hieronder spreekt boekdelen.

Kort tijd later moest de vereniging echter constateren dat er waarschijnlijk wel heel snel op het bericht was gereageerd. "De foto's van de eerdere tweet waren van vrijdagochtend. Daarna is Spaanse Aak gesnoeid en meteen hele Bijenbaan Spaland platgemaaid! Hallo Irado, hoe kan dit? Doen we samen met de stadsimkers zo ons best voor. Totaal vernield."

De preciese toedracht van wat is gebeurd moet nog blijken. De Bijenbaan is een bewonersinitiatief dat van de ongebruikte ingeplande trambaan een paradijs voor bijen moest maken. Met inzet van vrijwilligers is dat gebeurd, dusdanig dat het initiatief prijzen en financiële bijdrages won.

Bekijk de foto'sGerelateerd