Veel warmtescans gemaakt na Duurzaamheidskaravaan

28-02-2017 Wonen Redactie

Wethouder Van Aaken beveelt de warmtescan aan tijdens de Duurzaamheidskaravaan

SCHIEDAM - Negentig particulieren en honderdveertig appartementseigenaren hebben een warmtescan laten verrichten voor hun woning.

Een warmtescan laat zien op welke plaatsen in de woning warmteverlies optreedt en energie verloren gaat. Dat biedt eigenaren de mogelijkheid gericht maatregelen te nemen om energieverlies te vermijden en geld te besparen.

Wethouder Patricia van Aaken (Milieu) steunt de actie. Zij zal morgen in natuurcentrum De Boshoek aan enkele eigenaren een warmtescan van hun woning overhandigen om de actie bekend te maken en deelnemers te bedanken. Adviseurs op energiegebied geven dan gratis advies over de maatregelen die eigenaren kunnen treffen om hun woning beter te isoleren. De actie is een initiatief van de gemeente Schiedam in samenwerking met de Woon Wijzer Winkel en het Servicepunt Woningverbetering.

De Woon Wijzer Winkel is opgezet door gemeenten in de Rijnmond als energieloket voor woningeigenaren. In november trok de 'winkel' met de Duurzaamheidskaravaan door Schiedam-Noord. Hierbij sloot ook het Schiedamse Servicepunt Woningverbetering aan, dat eigenaren en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) eerste hulp biedt bij onderhoud aan de woning. Bij de Duurzaamheidskaravaan konden eigenaren zich opgeven voor het maken van een gratis warmtescan van hun woning.

Inmiddels zijn alle warmtescans van de woningen gemaakt en worden ze aan de eigenaren overhandigd. Zij zijn eigenaren uitgenodigd voor een persoonlijke toelichting in natuurcentrum De Boshoek. De gemeente is 'blij met het succes van de actie' en overweegt deze in het najaar te herhalen.

PS. 'Negentig particulieren en honderdveertig appartementseigenaren' betekent zo veel als negentig eigenaren van een grondgebonden woning en honderdveertig eigenaren van een appartement in in totaal vier gebouwen - zo bevestigt een gemeentelijk woordvoerder


Gerelateerd