Veel animo voor Nieuwbouwdag

14-10-2018 Wonen Redactie


SCHIEDAM - Nieuwbouwdag in Schiedam trok gisteren veel belangstelling. Op de dag, de vervanger voor de Schiedamse woonbeurs, kwamen volgens de organisatoren 2100 mensen af.

Zij lieten zich op het Stadskantoor en tijdens een trip langs de Schiedamse nieuwbouwlocaties, informeren over de mogelijkheden van een koopwoning in de stad. Negen keer vertrok de bus, met in totaal zo’n 250 mogelijke woningkopers. In het stadhuis waren makelaars, projectontwikkelaars, hypotheekverstrekkers en financieel adviseurs aanwezig om levende vragen te beantwoorden. Op de tiende etage van het Stadskantoor kon iedereen uitkijken over de stad en de nieuwbouwplannen op de ramen bekijken die een illustrator daarop had getekend.

In de Aleidazaal volgden veel bezoekers de interactieve lezingen van wethouder Fahid Minhas van Wonen, coördinator Ruud van Workum van het Servicepunt Woningverbetering, de kindergemeenteraad over hun onderzoek naar Wonen en Wijken en van Nicolien de Heer, programmamanager Woningbouw van de gemeente Schiedam. Tijdens de lezingen werd ook ingegaan op thema’s als duurzaam, aardgasvrij en energietransitie.

Naast het geven van informatie, was ook veel ruimte voor de vraag naar informatie aan woningzoekenden. Op grote plattegronden van Schiedam konden bezoekers met een sticker hun droom-woon-plek aangeven, en doorgeven of zij een eengezinswoning of appartement zoeken. Samen met gegevens over een koop- of huurwens en leeftijd krijgt de gemeente zo in kaart of een plek door bijvoorbeeld jongeren of juist door ouderen wordt gewaardeerd. Daarmee krijgt de gemeente informatie voor de nieuwe Woonvisie.

Nicolien de Heer, programmamanager Woningbouw van de gemeente, is zeer tevreden over het resultaat van de dag: “Natuurlijk vinden mensen het altijd leuk om op bouwplekken te kijken. En sommige locaties waren kennelijk heel verrassend. Ook van de makelaars hebben we zeer positieve geluiden teruggekregen. Want er wordt enthousiast gereageerd op de uiteenlopende typen woningen en woonvormen die we in Schiedam laten bouwen, en op het feit dat hier voor een jong gezin nog een goede en betaalbare woning te vinden is. Dat is precies wat Schiedam graag wil bieden.” De Heer sprak zelf vooral Schiedammers, maar ook 'aardig wat' mensen uit Rotterdam en Vlaardingen.


Gerelateerd