Vandalisme kent geen tijd in Volkspark

29-11-2020 Wonen Redactie


SCHIEDAM - Vandalen hebben twee borden over de geschiedenis van het Volkspark van hun plaats in datzelfde park gesloopt. En waarschijnlijk ook andere borden toegetakeld.

Een van de twee vernielde borden vertelt het verhaal van zangvereniging Orpheus en de muziekkoepel die honderd jaar geleden in het park stond.

Het andere bord doet uit de doeken hoe het Volkspark bij gelegenheid van zijn honderdjarig bestaan in 2016 werd opgeknapt en hoe er bij die gelegenheid een 'cultuurhistorische expositie' werd samengesteld en in het park werd geplaatst. Het gaat over de koepel en over het zwembad en over SVV en Wilton-Fijenoord.

Het was een buitententoonstelling in elf episodes. Maar wie vandaag een rondje maakt door het Volkspark treft er nog maar enkele van aan - behalve de liggende genoemde borden. Zijn de borden weggehaald, in reparatie, al eerder vernield? Wie weet meer?

Morgen zullen we er naar vragen bij Mooi Werk, het Schiedamse bureau voor cultuurparticipatie dat de borden op zijn naam heeft staan. In ieder geval lijkt er na een kleine vijf jaar niet veel meer over van de buitententoonstelling over het park die het park opfleurde.

PS. De foto op de homepage, waarop de twee borden naast elkaar nog recht overeind staan is een archieffoto, de anderen zijn vandaag gemaakt.

Zie ook dit artikel uit 2015.

Bekijk de foto'sGerelateerd