Valentijnsprijs voor Schiedamse 'powervrouwen'

15-02-2019 Wonen Redactie

Visser (m) en Heikamp, door Van Sliedregt in de bloemen gezet; foto: D66


SCHIEDAM - Natascha Visser en Willy Heikamp zijn de winnaars van de Valentijnsprijs 2019 van D66 Schiedam. In Soos Blauwhuis werden beide dames gisteravond in het zonnetje gezet.

Natascha Visser voert in Schiedam-Oost strijd tegen de overlast door afval. Van haar is het idee en de mede-realisatie van de containertuintjes en zij zette zich in tijdens de proef met het wekelijks ophalen van grofvuil in de wijk.

Willy Heikamp is in Nieuwland de strijd aangegaan tegen de overlast door ratten. In samenwerking met de gemeente, Irado en Woonplus, maar vooral ook met overige bewoners in de wijk, is zij erin geslaagd de hoeveelheid voedsel op straat te verminderen. Haar activiteiten trekken zoveel aandacht, dat ook elders in de wijk enthousiasme ontstaat om de omgeving schoner te krijgen, zo stelt de jury.

D66-fractievoorzitter John van Sliedregt: “Natascha en Willy zijn enkele van de Schiedamse powervrouwen, die op meerdere plaatsen in de stad hun initiatieven ontplooien om Schiedam mooier te maken. Naast hun activiteiten in hun eigen wijk, werken Natascha en Willy ook met elkaar samen. Vandaar dat het D66 passend leek de Valentijnsprijs  aan hen beiden uit te reiken.”

De Valentijnsprijs, een overheerlijke taart, werd dit jaar voor de tiende maal uitgereikt. Hij is bedoeld voor inwoners of organisaties in Schiedam, die zich op eigen initiatief inzetten voor hun directe omgeving of stad.