Tijdelijk onderdak voor dakloos stel

14-08-2020 Wonen Redactie

De Elementen in Vlaardingen


SCHIEDAM - Lia Harms en Rob Talboom zijn onder de pannen. Zij hebben met bemiddeling van de gemeente Schiedam tijdelijk onderdak gevonden.

Het stel, rond de pensioengerechtigde leeftijd, bivakkeert al enige weken in de open lucht nadat ze dakloos zijn geraakt. De afgelopen dagen overnachtten ze op de Maasboulevard.

Vannacht vinden ze een slaapplek in De Elementen, de daklozenopvang van de gemeente Schiedam, gevestigd in Vlaardingen. "De gemeente vindt het niet aanvaardbaar dat mensen geen dak boven hun hoofd hebben en ongewild de nacht in de open lucht doorbrengen", aldus een woordvoerder van de gemeente Schiedam.

Het stel kent een lange geschiedenis van tegenslag en onhandig optreden. Het woonde in bij de moeder van Harms, Toen zij naar een verzorgingshuis moest, konden de twee daar niet blijven. Vervolgens verbleven zij bij een broer van Talboom in België. Talboom heeft een Belgisch paspoort maar een Nederlandse ziektekostenverzekering. Toen hij ziek werd moest het stel daarom naar Nederland, zonder een woning te hebben.

Vanmiddag rolden de twee een kleed uit op het stadskantoor. RTV Rijnmond besteedde aandacht aan de situatie van het stel.

De gemeente Schiedam bood al eerder hulp aan. "Dat heeft toen om verschillende redenen niet tot een oplossing geleid", aldus de woordvoerder. "Daarom is de afgelopen dagen met veel inzet opnieuw bekeken hoe de gemeente hier hulp kan bieden. De eerste prioriteit daarbij was om per vandaag in ieder geval tijdelijk onderdak te vinden."

Na het weekend zal, aldus de gemeente, 'vanuit verschillende disciplines' worden bekeken hoe een definitieve oplossing kan worden gevonden.Gerelateerd