Categorieën

Service

Stroomstoring in Groenoord

Stroomstoring in Groenoord
Wonen

Stroomstoring in Groenoord

  • Redactie
  • 08-08-2017
  • Wonen
Stroomstoring in Groenoord
Laatste nieuws: Volgens Stedin hebben vannacht 1811 huishoudens zonder stroom gezeten. De storing deed zich voor in een langgerekt gebied, vanaf de Churchillweg, via de Zwaluwlaan en de 's-Gravelandseweg richting Sveaparken. "Het betrof dus delen van wijken in een lintachtige strook van Schiedam-Noord", aldus een woordvoerder. Oorzaak was een defecte kabel. De stroomvoorziening naar de getroffen huizen is omgeleid. "Alle aansluitingen zijn in principe dubbel uitgevoerd, vandaar." De komende dagen wordt werk gemaakt van het herstel van de kabel.

Laatste nieuws: De stroomstoring lijkt zich op grotere schaal te hebben voorgedaan dan aangegeven. Niet alleen uit Groenoord komen er meldingen van mensen die vannacht tijdelijk zonder elektriciteit zaten; ook in Woudhoek en Sveaparken kampten mensen daarmee.

SCHIEDAM - In de omgeving van het Sibeliusplein hebben vannacht ongeveer tweeduizend mensen zonder stroom gezeten.

Of zij er veel van hebben gemerkt is de vraag: de elektriciteit in Groenoord viel even na tweeën uit. Kort voor drieën gingen elektrische apparaten weer aan. Mogelijk merkten de getroffenen de stroomuitval pas bij het wakker worden - wat later dan de bedoeling was, vanwege de uitgevallen wekkerradio...

Over de oorzaak van de storing, die door monteurs werd verholpen, kan netwerkbedrijf Stedin nog niets zeggen.