Steunactie voor vrouw die gisteren al haar bezittingen verloor

17-05-2018 Wonen Redactie

De zwartgeblakerde resten van de bovenwoning in de Van 's-Gravesandestraat maken duidelijk dat er weinig van de bezittingen van de bewoonster over is


SCHIEDAM - Jeanine van Gogh is een actie begonnen om haar vriendin te steunen die door de brand gisteren in de Van 's-Gravesandestraat 'alles' verloor.

Gisteravond woedde er een felle brand in een bovenwoning in Schiedam-Oost. Een alleenstaande moeder met een kindje van drie jaar die in de woning onder dat pand woont,  verloor daarbij haar persoonlijke bezittingen.

Voor Van Gogh is het duidelijk dat zij haar vriendin niet alleen deze klap te boven mag laten komen. Zij begint een inzameling, in eerste instantie vooral van meisjeskleren (maat 104) en speelgoed. "Maar eigenlijk is alles dat je kan missen welkom." 

Mensen die denken goede spullen voor de momenteel dakloze vrouw en haar dochter te hebben, kunnen deze brengen naar Groenelaan 12 in de Gorzen. Pop Up Tv haakt ook aan bij het initiatief en stelt de studioruimte open voor het verzamelen van huisraad en kleding. Dat gebeurt zaterdag van negen tot twaalf uur.

PS. Dit artikel is na plaatsing aangepast: de brand woedde niet in de woning van de vriendin van Van Gogh, maar in het pand daarboven.

Gerelateerd