Stadstour op Nieuwbouwdag

01-10-2018 Wonen Redactie

Nieuwbouw op Park Harga


SCHIEDAM - Een stadstour is onderdeel van de Nieuwbouwdag Schiedam. Dit wordt volgende week zaterdag gehouden.

De gemeente Schiedam moet volgens de hogere overheden flink bouwen om een bijdrage te leveren aan de nieuwe woningen waaraan behoefte zou zijn. De stad werkt daar graag aan mee. De stad wil graag, samen met projectontwikkelaars en makelaars, geïnteresseerden een overzicht geven van wat er aan nieuwbouw in Schiedam op stapel staat of waaraan al gebouwd wordt.

Dat gebeurt op de Nieuwbouwdag Schiedam. De dag wordt gehouden in het stadskantoor, tussen twaalf en vier. Daarvoor is ruimte gereserveerd op de begane grond en op de tiende verdieping, met een mooi uitzicht over de stad. Voor de kinderen is er een eigen programma. Dat behelst verder verschillende korte lezingen, onder meer van 'wonenwethouder' Fahid Minhas, ook een bustour langs 'huidige en mogelijke' nieuwbouwlocaties. Elk half uur vertrekt er een bus voor een rit van ongeveer vijftig minuten langs onder meer de Maasdijk, Toernooiveld, Park Harga, Oranjeburgh en Schieveste. Daarvoor is aanmelden gewenst, via E: info@nieuwbouwdagschiedam.nl.
Nicolien de Heer, programmamanager Woningbouw van de gemeente meldt ook het spelenderwijs bedenken van pleken voor nieuwbouw in de stad. "We vragen bezoekers: waar en hoe wilt ú wonen? Door stickers te plakken op grote plattegronden van Schiedam kunnen bezoekers hun droom-woon-plek aangeven, en aangeven of zij willen kopen of huren. Dat geeft ons informatie voor de nieuwe Woonvisie.” Vertegenwoordigers van de Kindergemeenteraad presenteren in de Aleidazaal het onderzoek Wonen en Wijken, waarin ze ingaan op thema’s als duurzaamheid, toegankelijkheid en inspraak. Duurzaamheid staat ook centraal in lezingen over ‘aardgasvrij’ en ‘all electric’.


Gerelateerd