SP: halt aan haperende huizenmarkt

06-06-2019 Wonen Redactie

Met enig geluk valt er volgens Funda voor 140.000 euro een vierkamerflat te kopen aan de Louis Raemaekersstraat, of niet...


SCHIEDAM - Welke mogelijkheden heb je als overheid om de wet van vraag en aanbod op de woningmarkt toch enigszins in goede banen te leiden.

Daarop komen de vragen neer die de fractie van de SP in de Schiedamse raad stelt aan burgemeester & wethouders. De probleemstelling is eenvoudig:  "De laatste maanden kreeg de SP een aantal klachten van Schiedammers die een goedkoop huis wilden kopen en overboden werden door opkopers die niet van plan zijn om in deze woningen te gaan wonen." In plaats daarvan worden de woningen gebruikt als beleggingsobject en doorverhuurd.

"Opvallend is het dat het hier om huizen gaat in de prijsklasse tot ongeveer 140.000 euro", zo constateert Theo Wijmans namens de SP. "De mensen die op deze schaarse woningen afkomen hebben een laag inkomen en kunnen zich geen duurdere woningen permitteren en kunnen niet op korte termijn iets huren dat voor hen betaalbaar is."

De SP wil daarom weten op B&W deze gang van zaken kent, weet hoe vaak het voorkomt, mogelijkheden ziet om er iets aan te doen ( 'ook al is het niet illegaal') of deze anders te onderzoeken. "Zijn er lokaal mogelijkheden deze praktijken een halt toe te roepen?", aldus Wijmans in schriftelijke vragen aan het college.Gerelateerd