Soms kan het snel, zoals met trafohuisje

31-07-2020 Wonen Redactie

Foto: Ronnie Zijp


SCHIEDAM - Soms kan het snel gaan in Schiedam. Ronnie Zijp riep gisteren 'Schiedam' op iets te doen aan een afzichtelijk nieuw transformatorhuisje in oost, en kreeg snel twee wethouders mee.

Zijp is geen Schiedammer, geen buurtbewoner, maar stedenbouwkundige, voorheen in Amsterdam, nu in Lelystad. Toch kon hij dich druk maken om het transformatorhuisje, dat aan de Hogenbanweg is geplaatst. "Nieuw trafogebouw langs prachtig vijverplantsoen in Schiedam-Oost. Wat een stedenbouwkundige en architectonische misser is dit", aldus Zijp via twitter.

Dat werd gelezen door de wethouders Fahid Minhas en Jeroen Ooijevaar. Minhas reageerde als eerste: 'Jeroen Ooijevaar en ik gaan eens kijken wat we eraan kunnen doen!" Ooijevaar vulde even later aan: "Absoluut! Ik kan me niet voorstellen dat dit gebouwtje al af is en anders verklaren we hem per direct als niet-af."

Ondertussen had ook Nanda Sluijsmans, stedenbouwkundige in Den Haag, zich in het gesprek gemengd. Zij opperde te kijken naar het Beatrixkwartier in Den Haag, waar een trafohuisje is voorzien van klimplanten. Zo kregen de wethouders ook al heel concreet een voorstel hoe in de komende jaren ergernis over een trafohuisje te voorkomen.Gerelateerd