Sneeuwbunker zorgt voor plezier

13-02-2021 Wonen Redactie

Foto's: twitter Albert Broersen


SCHIEDAM – Albert Broersen is graag in de natuur, had nog wat tijd over en besloot van de pasgevallen sneeuw gebruik te maken. Op het Cruijffcourt op de Hogenbanweg maakte hij een sneeuwbunker.

“Ik was zondag op weg naar mijn werk op Hereboerderij De Vlinderstrik, toen ik bedacht even wat gereedschap op te halen bij een vriendin en met scheppen, schuivers en bezems aan de slag te gaan.” Met die materialen kun je sneeuw behoorlijk hard aanstampen.

Hij maakte van ‘twee sneeuwmuurtjes’ tegenover elkaar een bunkertje, ‘een kleine beetje rond’. “Met een meter of vijf ertussen, zo’n beetje een meter hoog.” Ideaal voor een sneeuwballengevechten, ‘waarbij je ook nog afstand kunt bewaren’.

De bunker is afgelopen week goed gebruikt, maar eindigde na een paar dagen toch in brokken sneeuw. “Sommige kindjes en vaders vinden het toch nodig om zoiets stuk te maken.” Maar niet getreurd. “Ik heb de lol gehad om te bouwen, anderen de lol om het kapot te maken, zo zijn er in ieder geval mensen die er plezier aan hebben gehad.”

Belia van den Beukel was onder de indruk van de inzet van Broersen en seinde de redactie in. “Het is zo fijn om te zien dat er mensen zijn die zich drukmaken om hun buurt. Die iets maken van de leefbaarheid, zeker in een wijk als oost.” Van den Beukel kent Broersen van De Vlinderstrik, waar zij graag komt en hij boer is.


Gerelateerd