Sneeuw en vorst zitten afvalinzameling dwars

08-02-2021 Wonen Redactie


SCHIEDAM - De afvalinzameling in Schiedam kan vertraging oplopen door de weersomstandigheden, zo laat Irado weten.

"Het legen van de containers en kliko’s door Irado gaat in principe door", aldus de vuilinzamelaar. Het legen van de papierkliko’s vanavond door vrijwilligers van verenigingen in de wijken Woudhoek en Sveaparken vervalt echter. "Een nieuwe datum wordt nog gecommuniceerd."

Als het vriest is het extra lastig om de gft-containers goed te legen, aldus Irado. "Door het vocht in groente, fruit- en tuinafval vriest het makkelijk vast aan de zijwand en de bodem en krijgen we de containers soms niet helemaal leeg. Onze medewerkers besteden extra aandacht aan het legen van de containers bij vorst. Zo drukken ze extra op de ledigingsknop van de vuilniswagen zodat de container extra geschud wordt. Het kan echter voorkomen dat de container vanwege de vorst toch niet helemaal is geleegd, ondanks alle voorzorgsmaatregelen."

De afvalinzamelaar is blij met hulp van de inwoners van de stad, als deze de komende dagen zoveel mogelijk het aanbieden van afval beperken. "En plaats zeker geen afval naast de containers."Gerelateerd