Singel in oost krijgt extra natuur

10-09-2018 Wonen Redactie

Zo was het

SCHIEDAM - Langs de Swammerdamsingel is de afgelopen weken een natuurvriendelijke oever aangelegd. De oever is een idee van bewoners. Over de aanleg en het onderhoud van de oever zijn afspraken gemaakt in een wijkdeal tussen de gemeente Schiedam en de vrijwilligers van Buurtwerkplaats De Buren.

Een natuurvriendelijke oever is er eentje die 'flauw' is afgegraven. De oever wordt aan de waterkant ingeplant met moerasplanten en op het hoger gelegen deel ingezaaid met een bloemrijk zaadmengsel. Hiermee krijgt de natuur meer ruimte, waardoor een rijkere variatie aan planten en dieren ontstaat en de waterkwaliteit verbetert. Initiatiefnemer voor realisatie van dergelijke oevers rond de waterpartij tussen Swammerdamsingel en Van Swindensingel is Ronald Loch. Het idee is verder opgepakt en uitgewerkt door bewoners Devon Delsman (landschapsarchitect) en Joost Krop (initiatiefnemer van De Buren). In de uitvoering zijn zij bijgestaan door aannemersbedrijf Blijdorp.

De 'deal' tussen wordt zaterdag ondertekend tussen de vertegenwoordigers van de twee deelnemende partijen, wethouder Jeroen Ooijevaar en Joost Krop van De Buren. Zij leggen vast dat ze samen zorgen voor beheer en onderhoud van de vijveroever. Wat bewoners zelf kunnen, doen zij zelf en wat zij niet kunnen uitvoeren pakt de gemeente op.


Gerelateerd