Shuttlevervoer tijdens werk in Oost

01-09-2016 Wonen Redactie

Het werk aan de Drie Lanen gebeurt in vijf fases

SCHIEDAM - Met bijzonder personenvervoer probeert de gemeente Schiedam te voorkomen dat bewoners thuis 'gevangen' zitten als gevolg van het werk aan de straten in Oost. Aannemer KWS Infra begint maandag met de herinrichting van ‘de Drie Lanen’ in het oostelijk stadsdeel. Het werk geschiedt in fases, waarbij tot september volgend jaar steeds andere delen van het project worden aangepakt.

Via een aanbestedingsprocedure heeft de gemeente Schiedam de opdracht aan KWS Infra gegund. De Lorentzlaan, de Professor Kamerlingh Onneslaan en de Boerhaavelaan worden in fases van gevel tot gevel opnieuw ingericht zodat er veilige en rustige straten ontstaan. Tegelijk met deze werkzaamheden pakt de gemeente de grondwaterproblematiek in de wijk aan. Direct-omwonenden van de Drie Lanen konden dinsdagavond tijdens een informatiebijeenkomst kennismaken met de aannemer.

De uitvoering gebeurt in vijf fases. De aannemer start in fase 1, het gebied tussen de Rotterdamsedijk - Boerhaaveplein/ -laan tot de Snelliussingel, met het opbreken van de bestrating en het asfalt. Vervolgens brengt hij het drainage-/ infiltratiesysteem en een hemelwaterriool aan en daarna de bestrating en een mooie speciale asfaltlaag. Gekozen is voor een materiaal en patroon dat de uitstraling heeft van straatstenen. Tot slot komt het straatmeubilair, zoals afvalbakken, fietsrekken en bloembakken terug.

Tijdens de werkzaamheden wordt verkeer omgeleid. De RET-bussen op lijn 38 en lijn 126 worden omgeleid. De gemeente Schiedam zet vervangend vervoer in voor bewoners. Een speciale e-shuttle brengt omwonenden naar het station of de dichtstbijzijnde bus- of tramhalte. Op werkdagen tussen negen en vijf kan de e-shuttle 'besteld' worden. Dit via  telefoonnummer 010 - 471 89 23. De woningen zijn altijd via loopschotten te voet bereikbaar.

De werkzaamheden van de aannemer vergen een jaar. Iedere fase duurt acht tot twaalf weken, met uit fase vier, de aanpak van de rotonde van het Lorentzplein. Uitvoering daarvan gebeurt binnen zes tot acht weken. De aannemer werkt in principe alleen tijdens werkdagen, op de dag vanaf zeven uur 's ochtends.

Iedere woensdagochtend kunnen omwonenden en geïnteresseerden binnenlopen in de uitvoerderskeet op het spreekuur van de aannemer. Die staat aan het Boerhaaveplein, tussen acht en half tien is ieder welkom.Gerelateerd