Schiedamse woning gaat viraal

14-04-2021 Wonen Redactie


SCHIEDAM - Het huis van Marilu Groeneweg aan de Hoogstraat gaat vandaag 'viraal' op het internet.

Dat komt omdat het een bijzonder huis is. En ook omdat Groeneweg haar huis op een heel bijzondere manier heeft ingericht. En vooral omdat de vermelding van de woning op huizensite Funda vergezeld gaat van een voorstel over een mogelijke herinrichting van het pand die zo volledig anders is, dat het reacties oproept.

"Funda makeover, zoals voorgesteld door de makelaar", zegt 'zolderkamercolumnist' Wim Boevink op twitter, en hij plaatst er twee keer twee beelden bij die zo compleet tegengesteld zijn dat hij inderdaad aan het denken zet. Zijn constatering oogst veel reacties. "Getver wat een zonde, van uniek naar 13 in dozijn." En: "Ik zou de eerste variant zo willen hebben. Wel wat veranderen maar dat lukt wel. De diepvriesvariant heeft veel meer aanpassingen nodig voor het een thuis kan zijn." En een andere: Er zit toch wel een gulden middenweg tussen "uniek maar een tikkeltje overweldigend" en "zo saai dat je in slaap valt"?"

Hoogstraat 198 is een van oorsprong zestiende-eeuws herenhuis dat voor zes ton te koop staat via makelaar Remax. De woning telt ruim 200 vierkante meter vloeroppervlak over vier etages.

Wat opvalt is de uitgesproken, kleurrijke, zeer maar excentrieke manier waarop Groeneweg haar huis heeft ingericht. De vraag is natuurlijk wat daar van overblijft als zij verhuist, de woning wordt verkocht en een nieuwe eigenaar aan het inrichten slaat. Hij zou kunnen worden zoals op Funda wordt voorgesteld. Maar zou dat niet 'zonde' zijn...?!


Bekijk de foto'sGerelateerd