Schiedammers: samen zonnepanelen aanschaffen

13-02-2017 Wonen Redactie

SCHIEDAM - Schiedamse huishoudens kunnen weer gezamenlijk zonnepanelen aanschaffen. Deze week begint de groepsaankoop in samenwerking met de onafhankelijk organisator iChoosr.

Het is voor de zesde keer dat er een groepsaankoop wordt georganiseerd via Samen Zonne Energie in de provincie Zuid-Holland.

In Schiedam hebben zo'n 250 huishoudens in totaal al meer dan 2.500 zonnepanelen aangeschaft via Samen Zonne Energie. Wethouder Patricia van Aaken (Duurzaamheid): “Ik ben al heel blij met dit grote aantal panelen, maar ik zie in de stad ook nog veel lege daken. Door deel te nemen aan Samen Zonne Energie hopen we het proces makkelijker te maken en nog meer mensen te interesseren voor een eigen zonnepanelensysteem.”

Een groepsaankoop is een laagdrempelige manier om zonne-energie te gaan gebruiken. Samen Zonne Energie brengt geïnteresseerden in zonnepanelen samen. Vervolgens wordt er een veiling georganiseerd onder gekwalificeerde leveranciers. Hoe groter de groep deelnemers, hoe scherper het aanbod. Daarbij wordt de kwaliteit van de leveranciers, producten en installatie bewaakt door Samen Zonne Energie. Zo wordt het uitzoekwerk uit handen genomen.

Wie graag een vrijblijvend aanbod op maat wil ontvangen kan zich tot en met 22 maart gratis en vrijblijvend inschrijven via www.SamenZonneEnergie.nl. Op 23 maart organiseert Samen Zonne Energie een veiling onder vooraf gekwalificeerde zonnepanelenleveranciers. De leverancier die het beste bod uitbrengt, wint de veiling en doet de deelnemers een persoonlijk aanbod. Pas dan is het zaak definitief een besluit te nemen over het al dan niet aanschaffen van een zonnepanelensysteem.Gerelateerd