Schiedammer wil aanpak foutparkeerders

29-01-2018 Wonen Redactie

Deze foto toont niet de feitelijke situatie bij het Achtererf - het betreft een stockfoto


SCHIEDAM - René de Bruijn vraagt een serieuze aanpak van de foutparkeerders bij hem in de straat.

Een matennaaier is De Bruijn niet: hij wil slechts met zijn auto, geparkeerd op het Achtererf in het centrum, 's ochtends op pad kunnen. Verschillende buurtbewoners en anderen die hun auto parkeren langs een gele streep op datzelfde Achtererf, maken hem dat onmogelijk.

"Regelmatig komt het voor dat ik de parkeerplaats helemaal niet uit kan", schrijf hij in een brief aan B&W, waarin hij zijn problemen aankaart om tot een oplossing te komen. "Wanneer ik voldoende tijd heb dan bel ik de politie. Soms duurt het twee uur voordat zij ter plaatse zijn en het hangt er dan maar vanaf of zij de eigenaar van de betreffende auto kunnen achterhalen. Soms, wanneer ik een afspraak heb, moet ik de auto van mijn vrouw nemen, tenzij zij deze zelf nodig heeft. Hierbij zij opgemerkt dat ik doorgaans dagelijks tussen zes en zeven uur vertrek."

De Bruijn probeerde van alles: achterhalen van wie de auto's die hem in de weg staan zijn; de hulp inroepen van 'handhaving'; melden via de Buiten Beter-app. In de afgelopen maanden meldde hij dertig keer een foutparkeerder, maar het hielp niets: Een medewerker van Toezicht & Handhaving van de gemeente meldde hem dat deze dienst haar werkzaamheden niet voor half acht 's ochtends begint. De medewerkers van de dienst zouden wel met regelmaat op hun laatste rondje kort voor half tien het Achtererf meenemen. Maar foutparkereerders blijken zich juist ook na dat tijdstip aan te dienen.

Nu vraagt De Bruijn het college om een oplossing. Dat kan volgens hem tweeledig zijn: handhaving van het parkeerbeleid of aanpassing van de parkeermogelijkheden op het Achtererf.


Gerelateerd