Schiedam zorgt voor impuls wegenbouw

25-08-2018 Wonen Redactie


SCHIEDAM – Schiedam zorgt voor een impuls aan de wegenbouw- en infrastructuurbranche. Wie afgelopen week door de stad fietste, duizelde het van de bordjes die wegomleidingen aangaven, was het een op- en afstappen tot irritatie toe. Voor de liefhebbers van het kijken naar werkende mannen waren het dagen om te smullen.

Zo waren de mannen van Kraaijeveld bezig met het kruispunt tussen Nieuwe Damlaan en Nolenslaan. Nadat eerder het oostelijke fietspad dat de winkelstraat van Nieuwland kruist was aangepakt, werd deze week gewerkt ten westen van de Nieuwe Damlaan. En voor de fietser die mocht denken 'wat ligt dat pad er raar bij': de tegels zijn in lintopstelling gelegd, maar slechts tijdelijk. Het wachten is op de asfalteermachine, want het fietspad krijgt asfalt. Maar inzet daarvan kost tienduizend euro per keer, zo legde een wegwerker uit, dus dan doe je liefst op één dag alle stukjes achter elkaar.

De mannen die bezig zijn aan de trambaan, maakten overuren. Het is echt de bedoeling dat vanaf maandag de tram weer rijdt, verder dan station Schiedam-Centrum. Om te weten wat er allemaal komt kijken bij het aanleggen van een tramspoor en bijbehorende infrastructuur, was het goed eens te kijken naar alle disciplines die aan het werk waren: betonstorters, bovenleidingtrekkers, railsslijpers en nog veel meer. Of hun inzet genoeg was? We zullen het maandag zien.

De Laan van Bol'Es was deze week ook afgesloten. Eigenlijk vooral om Dura Vermeer de mogelijkheid te bieden een stukje van het werk van vorig jaar over te doen: een bocht die te krap bleek omdat er toch wel degelijk vrachtverkeer langs moet, een stoep die moest opgehoogd omdat er regelmatig plassen blijven staan, een rotonde die anders moet worden aangesneden om ervoor te zorgen dat de snelheid van het haastige autoverkeer voldoende wordt afgeremd. Zelfs de mensen met groene vingers ware aan de slag. Het werk wordt een jaar na dato gedaan, juist omdat het nu in vakantietijd relatief rustig op de weg is, aldus een gemeentewoordvoerder.

Dat gaat komende week allemaal veranderen. De scholen beginnen weer en als het goed is is Schiedam weer een stuk makkelijker te doorkruisen, op de fiets of met de auto. En dus zelfs met de tram. Ook al blijft de Vlaardingerdijk , tussen Aleidastraat en Rembrandtlaan en de Westfrankelandsedijk zeker nog ook deze week onbegaanbaar door werkzaamheden. De mannen van bedrijven als Biemond en Van Pelt, KWS, Noordzij, Cementbouw, Kraaijeveld, DSA, Dura Vermeer en hun vele onderaannemers hebben er een welverdiende boterham aan.

Bekijk de foto's
Bedrijven Alle bedrijven »Vacatures Alle vacatures »
Altijd Up-to-date