Schiedam wil geen woningbouw in het groen

02-02-2018 Wonen Redactie

SCHIEDAM - De oproep van minister Ollongren om desnoods in het ‘groen’ te bouwen, is lang niet overal goed gevallen. Ook in Schiedam niet, zo meldt het vakblad voor de bouw, Cobouw.

De provincie Zuid-Holland en de gemeenten Rotterdam, Den Haag, Zoetermeer, Leiden, Dordrecht, Delft, Rijswijk en Schiedam noemen het volstrekt onnodig om groen op te offeren aan woningbouw. Zij stellen dat nieuwe locaties in Zuid-Holland 'juist niet' gezocht moeten worden in de polder en het weiland rond de stad. “Uitwijken naar het groen vinden wij te makkelijk”, schrijven ze. "Omdat het niet nodig is en er veel betere alternatieven zijn. En omdat we zuinig willen omspringen met ons schaarse groen.”

De provincie en de betreffende gemeenten, die samen de Verstedelijkingsalliantie vormen, laten dat weten in een ingezonden brief aan Cobouw.

Zelf ziet de alliantie kansen om in twintig jaar tijd 170.000 woningen te bouwen nabij de spoorlijn Leiden-Den Haag-Rotterdam-Dordrecht, het openbaar vervoersysteem in Zoetermeer en bij economische toplocaties.


Gerelateerd