Rotterdam polst Schiedam over ban vuurwerk

22-03-2019 Wonen Redactie

SCHIEDAM - Vuurwerk gaat in Rotterdam in de ban. De gemeenteraad van de Maasstad besloot gisteravond om al tijdens de komende jaarwisseling in bepaalde stadsdelen vuurwerk te verbieden. Dit meldt de NOS.

Het gaat dan vooral om buurten waar de afgelopen jaren veel overlast door vuurwerk was. Buurten hebben daar zelf inspraak over. Burgemeester Ahmed Aboutaleb wijst uiteindelijk de plaatsen aan waar wel of geen vuurwerk mag worden afgestoken. Een meederheid in de raad wilde geen algeheel vuurwerkverbod, zoals voorgesteld door Groen Links.

Naar voorstel van de raad gaat de stad in overleg met vuurwerkverkopers om te kijken waar en welk vuurwerk verkocht kan worden. Vuurwerk verkopen in een straat waar dit niet mag worden afgestoken lijkt geen goede idee. Sommige fracties in de raad vreesden rechtsongelijkheid, Aboutaleb wist hen te overtuigen dat hij het niet zo ver laat komen.

Verder wil Rotterdam in overleg met buurgemeenten als Schiedam om af te stemmen waar wel en waar geen vuurpotten, strijkers of Romeinse kaarsen mogen worden afgestoken.


Gerelateerd