Rotonde Holy vanmiddag open

31-01-2020 Wonen Redactie


VLAARDINGEN - De rotondeop de Zwanensingel / Zwaluwenlaan in Vlaardingen gaat vanmidag open. Een Vlaardingse wethouder stelt het verkeerspunt vanmiddag rond half twee open. Pas dan is de rotonde ook pas open voor verkeer.

Met de aanleg van een rotonde aan de Zwanensingel heeft de gemeente Vlaardingen een lang gekoesterde wens van de bewoners van Holy-Zuidoost vervuld om de verkeersveiligheid op dit punt te verbeteren. Het is daarnaast de eerste Vlaardingse rotonde volgens het cradle-to-cradle principe: vrijwel alle materialen zijn herbruikbaar.

Het werk aan de rotonde zorgde de afgelopen weken voor grote verkeersergenissen in Schiedam. Door het wegvallen van de Laan van Bol'Es als verbindingsweg tussen Schiedam en Vlaardingen, maakte veel meer verkeer gebruik van de Hargalaan. Daar komt ook het verkeer langs dat van de A20 een afslag in Vlaardingen neemt om in Schiedam- Noord te komen. Zeker op momenten van drukte van en naar het Franciscus Vlietland liep de wachttijd fors op, tot naar verluidt meer dan een uur voor verkeer dat vanaf het parkeerterrein van het ziekenhuis kwam. Zie dit bericht.


Gerelateerd