Politiek café over water in Rijnmonddelta

20-02-2019 Wonen Redactie

Schiedam-Zuid; foto: Ardito


ROTTERDAM - In de aanloop naar de verkiezingen voor de waterschappen organiseert de Rotterdamse VVD een 'politiek café' over klimaatverandering en watervraagstukken. 'nu de dreiging van het water opnieuw de kop opsteekt'.

"De afgelopen jaren is er al het nodige gedaan om Nederland klimaatbestendiger in te richten, maar is dat voldoende? Liggen we op de goede koers of moet er een tandje bij?", zo vragen de liberalen zich af.

Bij zijn installatie in 2017 als dijkgraaf zei Rogier van der Sande over zijn uitdagende rol: "Het gebied van Rijnland ligt ver onder NAP, we hebben te maken met inklinkende veengebieden, opgaven in het ruimtelijke domein, kortom heel veel verschillende vraagstukken."

De waterschappen zorgen voor voldoende en schoon water. Hoe wordt dit aangevuld met nieuwe thema’s zoals bodemdaling, hitte en droogte? En hoe samen te werken aan een veilige en duurzame toekomst in de delta die Rijnmond is?

Dijkgraaf Van der Sande gaat tijdens een politiek café vanavond in gesprek met dr. ir. Martine Rutten, hoofddocent Watermanagement bij de Hogeschool Rotterdam en verbonden aan het Kenniscentrum Duurzame Haven-Stad. 

Dit politiek café in het bekende café De Stoep op de Oostzeedijk in Rotterdam is gratis toegankelijk, vanaf acht uur.Gerelateerd