Politie controleert op parkeren bedrijfswagens

08-02-2018 Wonen Redactie


SCHIEDAM - De politie en Toezicht & Handhaving van de gemeente gaan vanavond het parkeergedrag van eigenaren van bedrijfsbusjes in Groenoord controleren.

Dat gebeurt naar aanleiding van klachten van wijkbewoners. Bestelbussen zouden meer plaats innemen dan beschikbaar is en zo voor problemen zorgen.

Wijkagent Fred Bravenboer meldt dat hij en zijn mede-controleur, wijkboa Clyde Esajas, graag in kaart willen krijgen hoeveel bedrijfswagens er geparkeerd worden en hoeveel daarvan er voor problemen zorgen.

Voor de helderheid, zo meldt Bravenboer: "Na zeven uur 's avonds mogen er geen bedrijfswagens staan die langer zijn dan zes meter of hoger zijn dan 2,4 meter." De politie geeft aan de bevindingen bekent te maken aan de wijkbewoners en ook te zullen letten op de aanwezigheid van campers en aanhangwagens.

Bravenboer cs krijgen ook al direct kritiek bij hun aankondiging, in de trant van 'hardwerkende mensen die weer worden gestraft'. Ook oogst het scheve gezichten dat het formeel en juridisch blijkbaar onmogelijk is busjes met een Oost-Europees kenteken te bekeuren, of in ieder geval betaling van een bekeuring af te dwingen.


Gerelateerd