Categorieën

Service

Panorama over Schiedam

Panorama over Schiedam
Wonen

Panorama over Schiedam

  • Redactie
  • 10-08-2017
  • Wonen
Panorama over Schiedam

Beeld: AM en Amvest

ROTTERDAM – Wie over een paar jaar wil zien hoe Schiedam zich uitstrekt als een bevallige buurstad van Rotterdam, hoeft niet meer een kaartje te kopen voor de Euromast. Op de Gedempte Zalmhaven verrijst een woontoren van 215 meter, met uitzichtspunt. Hoger kun je in Rotterdam niet gaan; geweldig Schiedamse panorama verzekerd.

De bouw van de toren lijkt wel zeker, nu de Raad van State gisteren bezwaren van omwonenden en bedrijven uit het Rotterdamse Scheepvaartkwartier ongegrond heeft verklaard. Het Rotterdamse bestuur en de politiek onderschreven al eerder de plannen van de ontwikkelaars AM en Amvest.

Het moet de hoogste wolkenkrabber van de Benelux worden, het ontwerp van Dam & Partners Architecten en Kaan Architecten. De top op 215 meter, met een publiek uitkijkpunt op pakweg 190 meter. Samen met twee naastgelegen kleinere torens – de Raad van State bevestigde nog eens dat die niet hoger dan zeventig meter mogen worden – goed voor 475 appartementen.

Over drie jaar tijd zou de investering van 200 miljoen euro gebouwd moeten zijn. Met publiektoegankelijk panoramaterras. Dan maakt je vanaf de Zalmhaventoren de mooiste foto's van Schiedam in de zonsondergang.