Oplevering nieuwe buitenruimte Schrijversbuurt

09-07-2019 Wonen Redactie

Eind vorig jaar hield de Stichting Mooi Werk workshops raamgedichten in Schiedam West

SCHIEDAM - Op woensdag 10 juli aanstaande onthult wethouder Ooijevaar twee raamgedichten op wijkcentrum De Erker. Daarmee wordt de nieuw ingerichte buitenruimte in de Schrijversbuurt in Schiedam West feestelijk opgeleverd.  

Bij het maken van de plannen voor de Schrijversbuurt hebben gemeente en een groep bewoners samengewerkt. In een jaar tijd is op die manier een inrichtingsplan tot stand gekomen. Tijdens de laatste bewonersbijeenkomst in maart 2016 kon dit plan rekenen op de steun van een groot deel van de bewoners van de Schrijversbuurt, schrijft de gemeente. Daarop werd in december 2016 gestart met de uitvoering. Precies drie jaar later werd de herinrichting afgerond. "Het resultaat is een fijne leefbare buurt, die er weer als nieuw uitziet", aldus de gemeente.

Op woensdag 10 juli is de officiële oplevering van de nieuw ingerichte buitenruimte. De feestelijke bijeenkomst, waarvoor alle bewoners van de Schrijversbuurt zijn uitgenodigd, begint om 17.00 uur. Wethouder Jeroen Ooijevaar zal om 17.30 uur twee raamgedichten onthullen op wijkcentrum De Erker aan de Jan van Avennesstraat 32. Deze gedichten zijn een samenwerkingsproject van vrijwilligers van de Erker. Later dit jaar wordt het project Raamgedichten voortgezet met bewoners uit de Schrijversbuurt. Op 21 september kunnen bewoners uit de buurt hun betrokkenheid bij de hernieuwde buurt omzetten in een eigen gedicht. Deze gedichten zullen worden opgeleverd als gedichtenroute door de hernieuwde buurt. Kom je uit de schrijversbuurt en wil je je nog opgeven voor deze workshop? Neem dan contact op met margo@stichtingmooiwerk.nl.

Na het officiële gedeelte is er een gezellig samenzijn onder genot van een hapje en een drankje tot 19.00 uur.