Nationale Klimaatweek van 28 oktober t/m 5 november

28-10-2021 Wonen Advertorial


SCHIEDAM - Vandaag begint de Nationale Klimaatweek. Als Schiedam zijn we ambitieus op dit gebied. Daarnaast stijgen de laatste tijd de gasprijzen en zorgt dat ervoor dat de energierekening voor de meeste inwoners in de toekomst omhoog gaat. Daarom zetten gemeente Schiedam en het Servicepunt Woningverbetering zich tijdens deze week in om inwoners te helpen om energie te besparen en energie op te wekken.

Activiteiten tijdens de Nationale Klimaatweek

* Collectieve inkoopactie isolerend glas: op donderdag 4 november staat glas centraal tijdens een webinar over isolerend glas. Dit webinar sluit aan bij de collectieve inkoopactie waarbij huiseigenaren voordelig HR++-glas kunnen aanschaffen. 
* Duurzaam Doeboek: er wordt een Duurzaam Doeboek gelanceerd met inspirerende voorbeelden en praktische tips om comfortabeler, veiliger en duurzamer te wonen. Wilt u een Doeboek, stuur een e-mail naar E: info@servicepuntwoningverbetering.nl of bel naar T: 010-2191700.
* Nationale Duurzame Huizenroute: tijdens de Nationale Duurzame Huizenroute op 30 oktober en 6 november kunt u bekijken hoe andere Schiedammers hun huis hebben geïsoleerd en/of andere duurzaamheidsmaatregelen hebben toegepast.
*  Energielessen: tijdens de Klimaatweek van 28 oktober t/m 5 november zal er een energieles georganiseerd worden bij drie klassen van basisschool De Poldervaart. 

Contact

Het servicepunt is te bereiken via T: 010-2191700 en E: info@servicepuntwoningverbetering.nl. Om op de hoogte te blijven voor updates over de lopende acties is het Servicepunt ook te bereiken via de sociale media kanalen Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter @servicepuntwoningverbetering.

Servicepunt Woningverbetering

Het Servicepunt Woningverbetering is het loket in de stad waar huiseigenaren en Verenigingen van Eigenaren (VvE) terecht kunnen met vragen over woningverbetering, meer duurzaam maken van de woning en de fundering van de woning. Huiseigenaren kunnen bij het Servicepunt gratis en onafhankelijk advies krijgen. Op de vernieuwde site kan men naast informatie over funderingsproblemen ook informatie vinden over wegwerken van achterstallig onderhoud, het duurzaam maken van de woning en het goed laten functioneren van de VvE. Het Servicepunt is daarnaast sinds kort weer fysiek te bezoeken in het Stadskantoor.

Gerelateerd