Minister keurt Rotterdamwet in Schiedam goed

23-12-2017 Wonen Redactie

SCHIEDAM - Minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren heeft de volledige aanvraag voor toepassing van de Rotterdamwet in Schiedam goedgekeurd.

De wet biedt de noodzakelijke bevoegdheden om de overlast van lastpakken aan te pakken en de leefbaarheid in Schiedam te verbeteren, zo stelt Hans Meijer van de Schiedamse VVD.

De Rotterdamwet, formeel de Wet Bijzondere Maatregelen Grootstedelijke Problematiek, geeft de mogelijkheid om voorrang te geven aan woningzoekenden op basis van hun beroep of studie. Daarnaast geeft de wet de mogelijkheid om kandidaat-huurders die eerder hebben gezorgd voor woonoverlast een woning te weigeren. 

De minister concludeert in haar brief aan de Schiedamse gemeenteraad dat de toepassing van deze maatregelen noodzakelijk, geschikt en proportioneel is. Meijer: “De minister somt in haar brief de ernstige problematiek op waarmee deze Schiedamse buurten kampen." Die ernstige problematiek is volgens hem voor zijn partij de reden geweest om zich de afgelopen tien jaar hard te maken voor Schiedamse toepassing van de Rotterdamwet. "Als jarenlang VVD-woordvoerder op dit onderwerp, is de goedkeuring van de minister voor mij ook de kers op de taart van mijn periode als raadslid in Schiedam.’’Gerelateerd