Laatste mogelijkheid voor aanvragen armoedeprojecten

04-01-2019 Wonen Advertentie

VLAARDINGEN - Vorig jaar maakte het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. bekend dat zij 1 miljoen euro beschikbaar stelt voor projecten die zich richten op het verminderen en voorkomen van armoede onder kinderen en jongeren. Organisaties die een aanvraag willen doen, hebben nog zo’n drie weken de tijd. Op 1 februari sluit het programma en moeten de aanvragen binnen zijn.

Directeur John Massaar: “Begin 2018 hebben wij Movisie ingeschakeld om te onderzoeken hoe groot het armoedeprobleem is in onze regio. Van de uitkomsten zijn wij erg geschrokken en daarom hebben wij in samenwerking met Movisie een apart donatieprogramma ontwikkeld.” De criteria voor dit programma zijn iets aangepast. Zo is, in tegenstelling tot de normale aanvraagprocedure, cofinanciering nu niet nodig. Daarnaast is het fonds bereid om projecten voor een periode van maximaal vier jaar te financieren.

“Wij hopen op veel goede projecten die zich echt richten op het voorkomen en verminderen van armoede. Projecten die gericht zijn op het verzachten van armoede, zoals dagjes weg en spullen, kunnen altijd al via ons reguliere programma worden aangevraagd”, aldus Massaar. Alle informatie over het programma is te vinden op www.fondssv.nl.Gerelateerd