Irado leegt gft-kliko weer elke twee weken

28-08-2019 Wonen Advertentie


SCHIEDAM - Met ingang van aanstaande maandag leegt Irado de gft-kliko weer eens in de twee weken op de vaste ophaaldag. Op de afvalkalender is te zien welke dag dat is in uw buurt.

Irado komt in de week van 2 tot 6 september weer langs volgens het schema van tweewekelijks inzamelen. In deze week is dan alleen de gft-kliko aan de beurt. De week erna, van 9 tot 13 september, wordt alleen het restafval of pmd (verpakkingen van plastic, metaal en drankenkartons) opgehaald volgens het tweewekelijkse schema. Voor de vaste ophaaldagen van de kliko’s kunt u terecht op de afvalkalender op de site van Irado, I: www.irado.nl.

Een geheugensteuntje: in de even weken wordt de gft-kliko met groene deksel geleegd en in de oneven weken de grijze kliko voor restafval of de grijze/oranje kliko voor pmd.

De aangepaste ophaalfrequentie tijdens de zomermaanden was tijdelijk om stank en maden geen kans te geven. Is het nog warm? Hou kliko’s schoon en fris met (heet) water en een scheutje azijn of water en groene zeep. Meer tips op I:www.irado.nl.Gerelateerd