Irado: 'Karton niet in de bak proppen!'

16-02-2019 Wonen Advertentie


SCHIEDAM – Irado roept iedereen die karton in de papiercontainers op straat deponeert op dit karton klein te maken.

De afvalinzamelaar wordt er nu veelvuldig mee geconfronteerd dat karton in de papiercontainers klem komt te zitten. Grote dozen die niet goed genoeg klein gemaakt worden, blokkeren de klep. Een probleem dat overigens ook speelt in de containers voor restafval.

Irado roept daarom de Schiedammers op om grote dozen echt goed in stukken te scheuren, vouwen of knippen. “Als de toegang tot een container verstopt zit, zijn mensen geneigd om hun oud papier naast de container te zetten”, zo stelt een woordvoerder van Irado. Buurtbewoners geven die bijplaatsingen weer door via telefoon of Buiten Beterapp en dat zorgt voor nodeloze inzet van extra ritten en chauffeurs om euvel en bijplaatsingen te verhelpen. “Maak dozen daarom klein. Dat is in een minuut gedaan en voorkomt veel ergernis en extra inzet.”

Een andere optie voor wie vaak grote dozen en ander karton af te voeren heeft, is een rit naar de milieustraat aan de Fokkerstraat. Ook zijn de clubs en scholen die in veel Schiedamse buurten het oud papier ophalen blij met het karton, zo stelt de woordvoerder.

 

 

 


Gerelateerd