Huizenprijzen zeventien procent hoger

12-04-2018 Wonen Redactie

SCHIEDAM – De prijzen van koopwoningen in Schiedam zijn in de eerste drie maanden van het jaar met zeventien procent gestegen. Dat concludeert De Telegraaf op basis van cijfers van de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs (NVM).

Daarmee stijgt de waarde van Schiedamse woningen harder dan op de meeste andere plaatsen van het land. De gemiddelde waarde van een huis ging in Amsterdam bijvoorbeeld met twaalf procent omhoog.

Volgens de NVM hebben veel kopers de regio's Rotterdam en Den Haag ontdekt en laten zij Amsterdam wat meer dan eerder links liggen. In het Haagse stegen de huizenprijzen dit kwartaal met maar liefst 24 procent, aldus de NVM. Voor de Rotterdamse regio is dat gemiddeld vijftien procent, voor Rotterdam zelf is dat negentien procent.

Het aantal woningen dat in Nederland in de eerste drie maanden van het jaar te koop werd gezet, kwam uit op 34.000. Dat is het laagste aantal in vier jaar. Volgens de NVM komt dit omdat mensen wachten met het te koop zetten van hun eigen woning totdat ze een nieuwe woning hebben gekocht.

De NVM heeft grote zorgen over de blijvende combinatie van dalende aanbod en flinke prijsstijgingen. “Als dit zo doorgaat, loopt de boel binnenkort vast”, voorspelt NVM-voorzitter Ger Jaarsma.Gerelateerd