Het Windas wint Afval the Game 2019

28-03-2019 Wonen Redactie

De kinderen van Het Windas kregen de beker overhandigd door Nicole Cup van de gemeente en Jeffrey van Steenis van Irado


SCHIEDAM – Het Windas is de winnaar van Afval the Game 2019. Gisteren kregen de kinderen van de basisschool in Kethel, samen met die van tweedeprijswinnaar De Vlinder en van nummer drie De Peperklip, de prijs uitgereikt. Dat gebeurde op het hoofdkantoor van Irado.

De jaarlijkse afvalwedstrijd voor scholen en buitenschoolse opvang zorgde de afgelopen vijf weken voor roering op de scholen. De kinderen van in totaal veertig groepen 6 en bso´s verdiepten zich in alles wat met afval en afval scheiden te maken heeft. Onder het motto ‘Samen naar minder afval’ gingen de kinderen zelf aan de slag om afval te voorkomen. Zij probeerden bovendien met ludieke acties andere Schiedammers te overtuigen om ook bewust om te gaan met afval.

Ter afsluiting van het duurzaamheidsproject brachten 350 basisschoolleerlingen een bezoek aan de milieustraat van Irado. Daar kregen ze een rondleiding en speelden ze spelletjes onder begeleiding van docenten van de Kleine Ambassade. Daarna vond de prijsuitreiking plaats. Die kon pas plaatsvinden nadat de Schiedamse politie had gezorgd voor een razendspannende ontknoping van het mysterie van de verdwenen wisselbeker, een raadsel dat gedurende de wedstrijd via sociale media te volgen was.

De prijswinnaars ontvingen een beker en wonnen een klassenuitje naar het zwembad, beschikbaar gesteld door Zwembad Groenoord. Omdat ook de deelnemende klassen die buiten de top drie vielen met veel inzet de opdrachten hebben uitgevoerd en samen met hun omgeving afval hebben gescheiden, winnen ze allemaal een springkussen voor de school.


Gerelateerd