Heerlense huurders protesteren in Schiedam tegen huurverhoging

26-06-2020 Wonen Redactie

SCHIEDAM - Huurders uit Heerlen, ondersteund door SP-ers uit eigen stad en de Schiedamse regio, protesteerden gistermiddag voor het kantoor van verhuurder D&S tegen de huurverhoging die zij krijgen per 1 juli.

Op het Land van Belofte brachten zij hun kritiek op de huurverhoging naar voren. Lotte Keularts uit Heerlen kon namens de huurders D&S een petitie overhandigen. Haar buren volgden het protest in Schiedam via het internet.

D&S beheert ook in Limburg verschillende complexen. Bewoners van de Heerlense Meidoornstraat, Hagedoornstraat, Esdoornstraat en Heesberg zijn het daar niet mee eens. De meeste bewoners kunnen rekenen op een stijging van hun huur met dertig tot veertig euro per maand. De huur van de appartementen loopt op tot 720 euro. Voor appartementen die niet brandveilig zijn, aluminium kozijnen hebben en niet zijn geïsoleerd, aldus de petitie. In de complexen, in handen van verschillende huizenbezitters, schijnen ook eigenaars te hebben afgezien van het verhogen van de huur.

De bewoners hadden D&S gevraagd om een gesprek over de huurverhoging en de staat van hun woningen, maar het bedrijf gaf aan niet bereid te zijn een vertegenwoordiger naar Heerlen af te laten reizen. Daarop de besloten dus enkele bewoners naar Schiedam te komen. In het gesprek bij het aanbieden van de petitie gaf D&S aan dat binnen enkele weken alsnog iemand naar Limburg komt om het gesprek met de bewoners aan te gaan. Het bedrijf gaf eerder al aan dat er in zijn ogen geen sprake is van achterstallig onderhoud.

De SP pakt de ergernis van de bewoners op als onderdeel van de campagne tegen de algemene huurverhoging per 1 juli. De Eerste Kamer liet minister Kajsa Ollongren eerder ondubbelzinnig weten tegen een dergelijke verhoging te zijn en nam afgelopen week een motie van afkeuring aan tegen Ollongren, omdat de minister weigert van de huurverhoging af te zien. Vandaag organiseert de SP een online manifestatie met huurders uit het hele land, waarvoor zij ook de minister
uitnodigden.
Bekijk de foto'sGerelateerd