Gorzen moeilijker bereikbaar door opknapbeurt Hoofdbrug

29-07-2019 Wonen Redactie


SCHIEDAM - De meeste inwoners van Schiedam-Zuid zullen het vandaag al hebben gemerkt en sommigen merkten het bij terugkomst van hun werk vanavond: de Hoofdbrug is afgesloten.

Duidelijke borden aan de kop van de Lange Nieuwstraat, op de hoek met de Oranjestraat, laten weten wat mensen op weg naar de Gorzen te wachten staat als ze dat via de belangrijke verbinding over de Nieuwe Haven willen doen: onverrichterzake zullen ze terug moeten, want de brug naar de Hoofdstraat is afgesloten. Dat blijft tot en met vrijdag het geval.

De Gorzen is feitelijk een eiland; nu de Hoofdbrug is gestremd zijn de Koninginnebrug over de Buitenhaven en de Westerkadebrug de enige manieren om de wijk over de weg te bereiken.

Deze week wordt de Hoofdbrug schoongemaakt en geverfd. Ook het brugwachtershuisje wordt aangepakt met klein herstelwerk. Dat gaat in de weken daarna, mogelijk tot in oktober door. Irado voert het werk in opdracht van de gemeente uit, maar schakelt ook schilders in om de klus te klaren.

Alleen deze week is de brug afgesloten voor alle verkeer, inclusief voetgangers. In de periode daarna wordt de Hoofdbrug tijdens het werk voor de helft afgesloten voor verkeer. Dat wordt dan geregeld door verkeersregelaars. Ook het scheepvaartverkeer ondervindt hinder van de opknapbeurt.Gerelateerd