Gevels Parkweg worden aangepakt

20-07-2017 Wonen Redactie

SCHIEDAM - Er is een akkoord tussen projectontwikkelaar Bemog en elf eigenaren van woningen en bedrijfspanden aan de Parkweg.

Het Algemeen Dagblad meldt vandaag dat de partijen afspraken hebben gemaakt voor aanpak van de gevels van de panden. Een deel van de gevelbedekking van de elf panden kwam in juli 2011 naar beneden en is nog altijd niet goed hersteld. Sindsdien staan er hekken op straat om te voorkomen dat voorbijgangers getroffen worden door bakstenen die mogelijk alsnog naar beneden komen zetten.

Breekpunt was het niveau van herstel van de gevels en daarmee - uiteraard - de kosten. Daarover zijn nu afspraken gemaakt. In de komende maanden gaat Heijmans de panden aanpakken.

De huidige staat van de gevels en de straat zijn buurtbewoners een doorn in het oog. "Ik erger me iedere morgen als ik naar m'n werk ga en op het fietspad moet lopen omdat die hekken onze mooie brede stoep afzetten en ontsieren", schreef Lucretia Goede enkele maanden geleden aan Schiedam24. "Een mooie brede stoep en er staan al jaren hekken die nog gevaarlijk onstabiel zijn en er niet uit zien. Gevaarlijk zelfs voor kinderen." Zij maakte bijgaande foto.Gerelateerd