Categorieën

Service

Gemeente ziet geen andere optie dan open straten

Gemeente ziet geen andere optie dan open straten
Wonen

Gemeente ziet geen andere optie dan open straten

  • Redactie
  • 27-07-2022
  • Wonen
Gemeente ziet geen andere optie dan open straten

SCHIEDAM - Schiedam-Noord moet door de zure appel heen. Dat is tenminste het idee van de gemeente Schiedam, of in ieder geval de ambtenaren en bestuurders die verantwoordelijk voor de aansturing van de vele werkzaamheden in het gebied.

“We realiseren ons dat het heel vervelend is voor de bewoners van noord dat zij nu en in de aankomende maanden hinder gaan ervaren van alle werkzaamheden die in dit gebied plaatsvinden of nog moeten gaan plaatsvinden”, aldus een woordvoerster van de gemeente. Die hinder heeft een hoger doel: “Om de leefbaarheid in de wijken te vergroten, willen we het gebied beter, mooier en efficiënter inrichten voor onze inwoners.”

Er speelt het nodige: er wordt gewerkt aan de openbare ruimte ter hoogte van de keerlus van de tram aan de Slimme Watering; de wijk De Akkers wordt opgehoogd en in de Ambachtenbuurt wordt gewerkt. De RET gebruikt de gelegenheid om ook aan het spoor te werken en ook kabels en leidingen worden verlegd vanwege het aanpakken van de verzakkingen. “Dit geldt ook voor de gasleiding die voor aankomende winter weer tijdig in bedrijf moet zijn”, aldus de woordvoerster.

Bewoners klaagden daarover onder meer op dit nieuwsmedium (zie onder meer hier). Onder een bericht van vorige week kwam of Facebook een scala aan klachten van Schiedammers te staan: “Hier rondom het sportpark is het een en al ellende.” En - in reactie op het stuk waarin werd geklaagd over de rondslingerende platen in De Akkers: “Je mag ze hier in de Woudhoek neerleggen. Weet niet wat ze soms doen. Straat open, dicht, weer open, weer dicht en door de vertraging nu heel de bouwvak een strand voor mijn deur.” En: “Ach, als je niet uitkijkt op Borodinlaan sla je met je scooter over de kop op het fietspad. Vanwege alle losse tegels. Ik ga nu met mijn snorscooter op de weg rijden.” 

De gemeentelijk woordvoerster: “Op dit moment zijn er een aantal projecten in het gebied die in de uitvoeringsfase zitten. De gemeente heeft de scope van de verschillende projecten met de bijbehorende werkzaamheden goed in beeld en er vindt onderling afstemming plaats over de planning. Met als uitgangspunt dat de stad altijd toegankelijk en bereikbaar blijft.”

De gemeente en de aannemers laten de klachten en kritiek niet van zijn afglijden. Naar aanleiding van de klachten is er van de week opgetreden. Eerder al meldden we dat de rijplaten in De Akkers zijn weggehaald, zodat stoepen en fietspaden weer te gebruiken zijn (zie hier). De bewoonster van de Hovenierstraat die zich ergerde aan de manier waarop haar straat werd achtergelaten door de werklui bij het begin van hun vakantietijd (zie hier), meldt dat er is geprobeerd de straat toonbaarder te maken. “De hoog opgestapelde rijplaten midden in de Hovenierstraat zijn op een andere plek neergelegd. De rijplaten in de opgebroken straat waar wij als bewoners op moeten lopen met fiets, scooter of boodschappen, lijken te zijn aangeveegd, zodat die in ieder geval weer zichtbaar zijn”, aldus Marjo van Meijgaarden. “De opstaande stenen bij de lantarenpalen in de Hovenierstraat zijn wat platter gelegd. Helaas doen de lantarenpalen het nog niet, maar dat zullen we nog even de tijd geven…”