Geen kantoren maar huizen op sportpark

09-11-2017 Wonen Redactie

VLAARDINGEN – Er komen geen kantoren op Vijfsluizen maar woningen. Dat is in ieder geval wat het college van burgemeester en wethouders voorstelt aan de Vlaardingse gemeenteraad.

Projectontwikkelaar Heijmans heeft al een plan ontwikkeld voor het voormalige sportpark.Het klonk in 2014 nog zo veelbelovend. OVG Real Estate presenteerde een plan voor een prachtig kantorenpark en ook Lentiz Onderwijsgroep toonde interesse in de locatie. Enthousiasme alom, ook in de gemeenteraad. De werkelijkheid bleek echter weerbarstig. In januari 2014 werd nog vol bravoure gemeld dat in de zomer van dat jaar de eerste heipaal de grond in zou gaan. Drie jaar later is daar nog geen sprake van.

In 2016 liet OVG de gemeente weten dat de plannen definitief van de baan waren. Het bedrijf ging in overleg met Heijmans die dus plannen had voor woningbouw. Er moet een combinatie komen van sociale huurwoningen en woningen die particulier worden verhuurd. Voor die laatste heeft Heijmans al beleggers gevonden. Het Shell-sportgebouw blijft in de plannen behouden. Het beeldbepalende pand krijgt onder andere een horecafunctie.


Gerelateerd