Frans Schoute wil vaste baan op ’n verbeterde Argos Mobiel

28-12-2017 Wonen Kor Kegel

Schoute: "Ik ben de laatste maanden weer helemaal onder de mensen – en wel zeer blije mensen!”

SCHIEDAM – Hij is zeven jaar werkloos, heeft duizenden sollicitatiebrieven de deur uitgedaan en merkt dat niemand zit te wachten op een werkloze van 61 jaar. Frans Schoute is nu echter acht maanden chauffeur op de Argos Mobiel als tegenprestatie voor zijn uitkering. Hij doet het 32 uur in de week en vindt het werk erg leuk, schrijft hij de gemeente Schiedam.

Maar hij maakt zich ernstig zorgen over het voortbestaan van Argos Mobiel, nu de Vlaardingse gemeenteraad heeft besloten om het project niet langer financieel te ondersteunen. “Ik heb het zo geweldig naar mijn zin bij Argos Mobiel, dat ik zou willen dat het een vaste baan kan worden. Ik ben de laatste maanden weer helemaal onder de mensen – en wel zeer blije mensen!”

Frans Schoute hoopt dat de gemeente Schiedam een vaste baan kan bewerkstelligen. “Dan heb ik een baan en blijven onze oudere Schiedammers met een smalle beurs verzekerd van betaalbaar vervoer. Elke dag krijg ik te horen dat de ouderen zo blij zijn met Argos Mobiel, omdat ze dan nog de deur uit kunnen voor boodschappen, ziekenhuisbezoek en visites. Aangezien dit kabinet een groot voorstander is om ouderen langer zelfstandig thuis te laten wonen, zou het reuzefijn zijn als de gemeenten Schiedam en Vlaardingen het project financieel blijven ondersteunen.”

Argos Mobiel probeert de auto’s zo goed mogelijk te onderhouden, maar er wordt sinds 2014 zo veel gebruik van gemaakt dat de auto’s op zijn. Ze hebben veel mankementen: kapotte zittingen, accu’s die op zijn. De voertuigen zien er niet allemaal acceptabel meer uit. Frans Schoute vindt het eigenlijk geen visitekaartje. “Nu hoeven onze ouderen die hun hele leven hard gewerkt hebben en Nederland weer opgebouwd hebben na de oorlog niet in een limousine te zitten, maar een beetje meer comfort zou wel prettig zijn. Bijvoorbeeld dat de auto’s zittingen hebben zonder scheuren en in de winter behaaglijk warm zijn.”

Vorige week liet het gemeentebestuur van Schiedam weten te streven naar voortzetting van Argos Mobiel als vrijwilligersproject.


Gerelateerd