Fonds steunt burgerinitiatieven

04-01-2016 Wonen Advertorial


SCHIEDAM / VLAARDINGEN - Ook in 2016 start het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. weer met het programma voor burgerinitiatieven. Normaal gesproken kunnen alleen stichtingen en verenigingen een aanvraag indienen bij het Fonds. Met het programma ‘Uw initiatief’ wordt het ook mogelijk voor actieve groepjes burgers om een donatie aan te vragen en zo initiatieven te ontplooien in hun wijk.

Het is de derde keer dat het Fonds dit programma opzet. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers zijn er in de afgelopen twee jaar al vele mooie initiatieven gerealiseerd. Zo kon o.a. de kledingbank in Schiedam worden uitgebreid, is er een klusteam opgezet en hebben burgers met elkaar de woonomgeving opgeknapt.

De aanvragen kunnen tot 1 april 2016 worden ingediend. Daarna worden er vijf initiatieven geselecteerd die een donatie ontvangen. Groepen inwoners van Schiedam, Vlaardingen en Maassluis kunnen voor hun initiatief een budget tussen de € 1.000,- en € 10.000,- aanvragen. Op de website van het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. staan de voorwaarden van dit programma en het aanvraagformulier: www.fondssv.nl.