Extra gezondheid in voedselpakket

03-08-2018 Wonen Redactie

Foto: Marja Docter


SCHIEDAM - 'Klanten' van de Voedselbank Schiedam kunnen de komende dagen aan de slag met hun lekkerste groenterecepten. In hun pakket vinden zij deze week een flinke hoeveelheid groente en ook fruit aan. "Er zat veel groente in de kratten, beduidend meer dan anders", aldus voedselbankvoorzitter Marja Docter.

De groente kwam uit het depot van de samenwerkende voedselbanken op de Keileweg bij het Marconiplein. Daar worden de etenswaren die door producenten en winkelketens worden aangebracht, verzameld en verspreid over de verschillende ophaalpunten, onder meer de twee in Schiedam.

Nu had Schiedam volgens Docter al niet te klagen, omdat er in drie tuinen in Schiedam door vrijwilligers groenten worden verbouwd. "Die leveren iedere week een behoorlijke hoeveelheid."

Maar een bijzonder initiatief in het Westland zorgt deze week voor extra gezondigheid in de pakketten die door ongeveer honderdvijftig Schiedamse huishoudens op donderdag in de Groenelaan en op het Dreesplein worden opgehaald. Vier dochterbedrijven van de Best Fresh Group hebben met de stichting 'De Groente- en Fruitbrigade' afspraken gemaakt over de wekelijkse levering van zeven pallets met groente en fruit en over het brengen van groente of fruit waar iets 'mis' mee is. De brigade is gevestigd in een koelcel in het Westland Food Centre op het ABC-terrein in Poeldijk. De stichting is twee weken geleden opgericht met als enige doel te leveren aan de voedselbank. Sindsdien werd er een week proefgedraaid en is er deze week 'echt' geleverd. Alleen al in de eerste week is er vijftienduizend kilo aan groente en fruit door het verspunt verwerkt.Gerelateerd