Eigen Kracht Markt om kennis te maken met twintig organisaties in noord

06-10-2019 Wonen Redactie

 
SCHIEDAM - Om overzicht te krijgen over alles wat er in Schiedam-Noord te doen is, organiseren de Wijkondersteuningsteams en Dock een Eigen Kracht Markt. Daarop zijn zo'n twintig Schiedamse organisaties aanwezig die nieuwkomers en geïnteresseerden bij kunnen praten over hun aanbod aan activiteiten en diensten.

De Eigen Kracht Markt wordt gehouden in de Hof van Spaland, zaterdag aanstaande, van elf tot twee. Er is informatie en advies te krijgen, bijvoorbeeld over sport of gezelligheidsactiviteiten, maar ook over zo lang mogelijk zelfstandig wonen, het leren van een taal of het verbeteren van (de kwaliteit van) het leven. Mochten er mensen zijn die vrijwilligerswerk willen doen, dan zijn de organisaties natuurlijk maar wat blij hier van te horen, en kan vraag en aanbod op elkaar worden afgestemd. Na een oriëntatie bij de verschillende organisaties.

De markt wordt gecombineerd met de Wijktafel van de gemeente Schiedam. Daar zijn onder meer de wijkregisseurs, vertegenwoordigers van de brandweer en de wijkagenten aanwezig voor het beantwoorden van vragen of het optekenen van goede ideeën..

De organisaties die bezoekers op de Eigen Kracht Markt kunnen verwachten zijn behalve WOT en Dock: SeniorenWelzijn, Frankelandgroep, Minters Mantelzorg, De Oproepcentrale, Argos Mobiel, Servicepunt Vrijwilligers, Bibliotheek Schiedam, Historische Vereniging Schiedam, Speel-o-theek Ikkie, de Buurtcirkel, Fietsmaatjes Schiedam, de Kleine Ambassade en ontmoetingsplekken en vrijwilligersinitiatieven in de wijk, zoals De Ark, De Dorpskerk en De Werf, Gerelateerd